Wat kost het inschakelen van een hovenier?

Je kunt een hovenier inschakelen wanneer je hulp nodig hebt in de tuin, de planten of het gazon bijgehouden moeten worden of je zelf gewoonweg geen tijd hebt om de tuin te onderhouden of aanleggen. Maar wat kost het inschakelen van een hovenier?

Wat kost een hovenier?

Hoeveel je moet betalen voor een hovenier is afhankelijk van de werkzaamheden die je uit wil laten voeren. Zo kost een tuin ontwerpen of een tuin aanleggen meer dan een tuin onderhouden. En betaal je voor een kleinere tuin minder. De meeste klussen worden namelijk per m² berekend.

Voor een tuin ontwerp ligt de prijs vaak tussen de € 40,- en de € 70,- per m² en voor de aanleg betaal je ongeveer € 50,- tot € 100,-. Voor onderhoud in de tuin moet je rekening houden met kosten rond de € 25,- tot € 35,- per m² en het aanleggen van een vijver kost zo’n € 150,- tot € 2.500,-. Zoals je ziet lopen de prijzen nogal uiteen. En dit komt doordat er veel verschillende factoren zijn die de prijs beïnvloeden. Maar dit betekent ook dat er verschillende manieren zijn om te besparen op de kosten van een hovenier.

Hoe bespaar je op de kosten van een hovenier?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op de kosten van een hovenier. Hier zijn enkele tips.

  1. Doe het zelf: Overweeg om bepaalde tuinklussen zelf uit te voeren. Denk aan het snoeien van planten of het maaien van het gras.
  2. Beperk het aantal benodigde uren: Als je toch een hovenier wilt inhuren, kun je kosten besparen door het aantal benodigde uren te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je tuin opgeruimd is voordat de hovenier arriveert.
  3. Koop zelf materialen in: Bespaar op de kosten van een hovenier door zelf de benodigde materialen in te kopen.
  4. Onderhoud regelmatig zelf: Voorkom grote onderhoudswerkzaamheden door regelmatig zelf kleine klusjes in de tuin uit te voeren.

Werk in fasen: Als je een groot project hebt, zoals het aanleggen van een nieuwe tuin, kun je overwegen om het werk in fasen uit te voeren. Op deze manier kun je de kosten spreiden over een langere periode en zo de financiële last verminderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *